Info

Skoleskak er skak efter skoletid, hvor en voksen træner børn og unge i skak. Skoleskak er en sund fritidsinteresse, der dyrkes i vinterhalvåret. I Vestfjends er sæsonstart og afslutning afpasset med udendørs fodboldsæsonen (oktober til april).

I 2017/18 har Vestfjends Skoleskak ca. 20 medlemmer fra og med 2. klasse til og med 9. klasse og en voksen, der forestår undervisningen. I 2017/18 spilles hver mandag mellem kl. 17.30 og 18.30. Eleverne er delt op på hold efter alder og skak-styrke. Derudover spiller en del børn SFO-skak hver torsdag.

Grundstammen i undervisningen er det hollandske system, “Stappenmethode”, som har været brugt i mange år i Holland, der har stolte traditioner med skoleskak. Undervisningen krydres med lidt tavlegennemgang og øvelser på bræt. Og så spiller vi naturligvis en masse skak.

I løbet af en sæson kan man deltage i skoleskakstævner både individuelt og for hold samt deltage i skaklejre m.v. arrangeret af Dansk Skoleskak.

Skoleskaklederene er Lars Agger og Jørn Hviid fra Skive Skakklub. Stifter af Vestfjends Skoleskak, Morten Sørensen, der p.t. er udrejst, er med på sidelinjen.

Det er vigtigt, at det både skal være spændende og lærerigt at spille skak i Vestfjends Skoleskak – uanset alder, spillestyrke eller ambitionsniveau.

Hvordan kommer jeg til at spille skoleskak, og hvad koster det?
Vestfjends Skoleskak er for alle børn fra og med 0. klasse til og med 9. klasse.

Kontingentet for hele skoleåret 2017/2018 er 300 kr. Man er altid velkommen til at komme og prøve skoleskak et par gange, inden man melder sig til.

Har du spørgsmål til skoleskak, så er du meget velkommen til at kontakte skoleskakleder Morten Sørensen på tlf. 24 87 00 30 eller e-mail ms@morten-soerensen.dk.

Der spilles skak på over 450 skoler, der er organiseret via Dansk Skoleskak (grundlagt 1960). Vestfjends Skoleskak er er også medlem af Dansk Skoleskak. Se mere på www.skoleskak.dk.

Til forældrene
Skoleskak er skak for alle børn – både drenge og piger. Skoleskak hjælper børn og unge med at koncentrere sig bedre og støtter generelt børns overgang fra helt konkrete tanker til også at kunne håndtere mere abstrakte størrelser. Det hele sker via leg og dyst – og de er vilde med det. Vil du selv gerne lære skak, så du kan deltage i dit barns fritidsinteresse, så findes der på Dansk Skoleskaks hjemmeside et illustreret lynkursus.

Der er en stigende interesse for at spille skak pga. skoleskaks gavnlige egenskaber. Disse egenskaber kan du læse mere om på Dansk Skoleskaks hjemmeside. Du kan osgå se dette indslag fra TV2 Østjylland:

http://www.tv2oj.dk/artikel/241685:Aarhus–Skak-paa-skoleskemaet

Politiken 26. juni 2005: ”Sluk for computeren og find et brætspil frem”.

Sådan lyder rådet fra læge og hjerneforsker Kjeld Fredens til alle forældre, der gerne vil have, at deres børn skal lære at tænke sig godt om.

»Et brætspil som skak udfordrer børnenes intellekt. Det udfordrer deres evne til at kombinere, og det udfordrer deres evne til at tænke langt. Det langsomme tempo ved de traditionelle brætspil betyder, at børnene får trænet evnen til at tænke sig godt om, hvorimod computerspil mere kører på automatik og reflekser. Men der er fordele ved begge ting, så derfor er det godt, hvis børn både spillecomputerspil og brætspil«

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s