FAQ

Her på denne side har vi samlet en række af de oftest stillede spørgsmål.

Kan jeg som forælder hjælpe?
Hvor og hvornår foregår det?
Hvordan indmelder jeg mig?
Kan jeg komme ud at spille kampe?
Hvad koster det?
Kan jeg prøve det, inden jeg melder mig til?
Hvem skal jeg rette yderligere spørgsmål til?
Hvad er forbindelsen til Vestfjendsskolen?

Kan jeg som forældre hjælpe?
Ja, meget gerne. Som en hver anden klub baseret på frivillig ulønnet arbejdskraft har vi brug for praktisk hjælp med f.eks. transport, stævner, sponsorer o.s.v. Derudover hvis du kender skakreglerne, kan du hjælpe til med undervisningen en gang imellem, og kender du ikke reglerne, er de nemme at lære. Da de fleste er nybegyndere, kan du selv med et lille kendskab til skakreglerne, være med til at gøre en stor forskel. Kontakt skoleskaklederen, hvis du vil bidrage. Intet bidrag er for lille!
Til toppen

Hvor og hvornår foregår det?
Vi spiller på Vestfjendsskolen. I 2017/18 spilles fortsættere fra indskolen og elever fra mellemtrinnet og op hver mandag mellem kl. 17.30 og 18.30. Eleverne er delt op på hold efter alder og skak-styrke. Sæsonen startede i slutningen af september og slutter i starten af april. I samme periode kan alle elever i indskolingen under ledelse af en pædagog og tre ældre skoleskakelever spille skak hver tordag fra kl. 15.15 og en time frem.
Til toppen

Hvordan indmelder jeg mig?
Når du efter et par prøvetimer har bestemt dig for at spille skoleskak, så tilmelder du dig ved at sende en e-mail til skoleskaklederen, Morten Sørensen, og kassereren, Christina Makholm (klik her). E-mailen skal indeholde elevens navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato og evt. e-mail. Deruover mor eller fars navn og e-mailadresse. SFO-skak er gratis for alle SFO-børn. Elever, der ikke går i SFO´en kan spille med ved at melde sig ind i Vestfjends Skoleskak.
Til toppen

Kan jeg komme ud at spille kampe?
Ja, i løbet af sæsonen tager vi til skoleskakstævner rundt omkring, både individuelt og et enkelt holdstævne. Derudover arrangerer Dansk Skoleskak en skaklejr i efterårsferien og en i sommerferien.
Til toppen

Hvad koster det?
Kontingentet for sæsonen 2017/2018 er 300 kr. og betales ved en overførsel til foreningens konto i Sparekassen Kronjylland: reg. nr. 9298, kontonr. 0005436532.  Husk at angive barnets navn på indbetalingen. Kontingentet for den efterfølgende sæson bliver bestemt af generalforsamlingen, der bliver afholdt i 1. kvartal.

Kontingentet bliver brugt til køb af udstyr, medlemskab af Dansk Skoleskak, arrangementer, betaling af startgebyr til stævner m.v.
Til toppen

Kan jeg prøve det, inden jeg melder mig til?
Ja. Du er altid velkommen til at deltage et par gange, inden du beslutter dig for medlemskab af Vestfjends Skoleskak.
Til toppen

Hvem skal jeg rette yderligere spørgsmål til?
Har du yderligere spørgsmål så hold dig ikke tilbage for at kontakte skoleskakleder, Morten Sørensen, tlf. 24 87 00 30 eller e-mail ms@morten-soerensen.dk.
Til toppen

Hvad er forbindelsen til Vestfjendsskolen?
Skoleskak tilbydes i dag på over 450 skoler i næsten alle landets komuner. På mange skoler er skoleskak integreret i undervisningen, eller også er der en lærer, der får timer til at køre skoleskak ud fra ideen om, at skoleskak har positiv indvirkning på bl.a. indlærings- og koncentrationsevne samt udviklingen af matematiske færdigheder.

F.eks. slog en stor undersøgelse for nylig slog fast, at børn, der lærer at spille skak i skolen, klarer sig markant bedre i matematik end andre børn. Se mere i dette tv-indslag: http://www.tv2oj.dk/artikel/241685:Aarhus–Skak-paa-skoleskemaet

Men blandt medlemmerne er også skoleskakklubber, der virker efter samme ide; men hvor det er en forældre eller en klubspiller, der frivilligt ulønnet står for undervisningen indenfor folkeoplysningslovens rammer. En sådan klub er Vestfjends Skoleskak.

Skolebestyrelsen og ledelsen på Vestfjendsskolen mener, at skoleskak er et lærerigt og udviklende tilbud til skolens elever og bakker derfor op om Vestfjends Skoleskak – i praksis bl.a. ved at stille lokaler til rådighed.
Til toppen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s