Hold DM 2019 – 6. plads til Vestfjends

For 7. år i træk sluttede sæsonen i Vestfjends Skoleskak af med deltagelse i hold DM i skoleskak, som i år blev afholdt i Terndrup, Himmerland. Inden hold DM var der blevet afholdt kvalifikationsstævner i de 13 gamle amter. Viborgkredsens holdmesterskab i aldersklasse B (0.-6. klasse) blev 16. januar suverænt vundet af Vestfjendsskolens hold.

Derfor drog Andreas Vang Lyhne Jensen, Bjarke Bregendahl, Frederikke Amalie Eriksen, Jeppe Libach Makholm og Marius Bøss Sørensen, alle fra 6. klasse, af sted til hold DM i denne weekend. Over 9 runder fra fredag til søndag skulle det afgøres, hvem der var Danmarks bedste 4-mands hold i skoleskak.

Bagerst: Jeppe Libach Makholm, Andreas Vang Lyhne Jensen og Bjarke Bregendahl. Forrest: Frederikke Amalie Eriksen og Marius Bøss Sørensen.

I holdskak stiller hvert hold med 4 spillere i styrkeorden, således at de to førstebrætter møder hinanden, de to andenbrætter o.s.v. Da vi var 5 af sted, skiftede vi lidt ud undervejs. Hver spiller får 45 minutter, og partiet noteres.

Bjarke Bregendal, Andreas Vang Lyhne Jensen, Jeppe Libach Makholm og Marius Bøss Sørensen klar til kamp.

Skakpartierne noteres, bl.a. så de kan gennemgås efterfølgende. Forrest er Bjarke og Andreas ved at gennemgå Bjarkes parti.

Vestfjendsskolens hold endte på 6. pladsen efter 4 sejre, to uafgjorte og 3 nederlag. Som tidligere Danmarksmestre var næsen måske sat op efter mere, men man kan dårligt tillade sig at være utilfreds med at blive nr. 6 blandt landets 20 bedste hold, der alle har været gennem indledende kvalifikation rundt omkring i landet.

God kamp.

Foruden de ovennævnte deltog Jakob Schultz Svenningsen fra 8. klasse på et fælles hold fra Skive Skakklub i den åbne række, hvor eleverne ikke behøver at gå på samme skole. Her lykkedes det Jakob at blive den højest scorende spiller på 2. brættet, hvilket gav en pokal til den efterhånden store samling.

Jakob Schultz Svenningsen deltog på et fælles hold fra Skive Skakklub i den åbne række, hvor eleverne ikke behøver at gå på samme skole. Jakob scorede 4,5 point ud af 6, hvilket gjorde ham til det bedste andenbræt og en pokal rigere.

78 spillere er færdige med runde 8, men Bjarke Bregendahl og hans modstander forstår at bruge al betænkningstid og ender i et tidsnødsdrama. Hvis ens egne 45 minutter er gået uden skakmat, har man tabt partiet.

I sidste runde blev Rønne Privatskole slået 5-0. (4 sejre på brættet og et match point.). På billedet ses Frederikke Amalie Eriksen, Andreas Vang Lyhne Jensen og Marius Bøss Sørensen. Rønne havde desværre en spiller syg, så Bjarke Bregendahl, der ses i baggrunden, vandt uden kamp.

Udover 9 runder skak blev der også tid til hygge, boldspil i det gode vejr samt en tur i svømmehallen lørdag aften. Vestfjends Skoleskak starter sin 11. sæson omkring 1. oktober, hvor vi håber at se rigtig mange nye elever.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i DM i Skoleskak. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s