7 fra Vestfjends Skoleskak til DM – flot 3. plads i yngste gruppe

Weekenden 29. og 30. november var 7 spillere fra Vestfjends Skoleskak til det traditionelle DM i skoleskak, der efter 40 år (sic!) på Abildgårdskolen i Odense med samme person i spidsen, John Dalberg, var flyttet til Ollerup Frie Lærerskole nær Svendborg. De 7 spillere havde kvalificeret sig ved kredsmesterskabet første weekend i november, ligesom deres modstandere havde kvalificeret sig ved kredsmesterskaber rundt omkring i landet. I år kunne man ikke sikre sig en let kvalifikation gennem kommunemesterskaber, så det var kun landets bedste skoleskakspillere, der mødtes denne weekend og dystede. Vi har tidligere maksimalt haft 4 spillere med til DM, så 7 spillere var ny rekord.

De 7 spillere fik i gennemsnit 3,42 point ud af 8, hvilket viser, at vi kan være med blandt de bedste men naturligvis også, at vi som skoleskakklub mangler lidt i forhold til de bedste fra skakklubberne rundt omkring i landet. Jeg er godt tilfreds og synes, at spillerne leverede en god indsats på hvert deres niveau med hver deres forudsætninger. Også placeringsmæssigt satte vi rekord denne gang, da Marius Bøss Sørensen fik en flot 3. plads i gruppe F, som er yngste gruppe med deltagere født i 2006 eller før. Med 3. pladsen er Marius forhåndskvalificeret til DM næste år. Også Jakob Svenningsen klarede sig rigtig flot og blev den anden spiller i Vestfjends Skoleskaks historie til at ende i øverste halvdel i sin aldersgruppe. Herunder er en reportage fra weekenden fortalt i billeder og lidt tekst.

Skakstævnet

I år spillede alle 6 aldersgrupper i samme lokale, hvilket fungerende rigtig godt. Gruppe A til E spillede 5 runder lørdag og 3 runder søndag med 30 minutters betænkningstid. Gruppe F spillede også 8 runder i alt, men der bestod en runde af 2 partier mod samme modstander med 15 minutters betænkningstid. Den spiller, der klarede sig bedst (d.v.s. to sejre eller en sejr og en remis), vandt rundens point. Havde de klaret sig lige godt (en sejr hver eller 2 remiser), så fik de et halvt point hver.

167 spillere i 6 aldersgrupper klar til at spille skak. Der var forbavsende stille i hallen, selvom der var så mange spillere samlet.

167 spillere i 6 aldersgrupper har netop taget de første træk ved DM i skoleskak 2014. Der var forbavsende stille i hallen, selvom der var så mange spillere, forældre og ledere samlet. Det må tilskrives dels hallens gode akustik og dels skoleskakspillernes evne til at være stille og koncentrere sig.

 Gruppe F (til og med årgang 2006)

Jeppe Libach Makholm var med til DM for første gang. Han fik 3½ point ud af 8.

Jeppe Libach Makholm, 8 år, var med til DM for første gang. Hele weekenden var det lidt op og ned skiftende mellem flotte sikre sejre og nogle dumme foræringer til modstanderen. Jeppe fik 3½ point ud af 8.

Marius Bøss Sørensen, 8 år, var med til sit tredje og sidste DM i gruppe F. Marius var hele weekenden med i toppen og endte på en flot 3. plads med 6 point ud af 8 mulige.

Marius Bøss Sørensen, 8 år, var med til sit tredje og sidste DM i gruppe F. Marius var hele weekenden med i toppen og endte på en flot 3. plads med 6 point ud af 8 mulige. Næste år hedder det gruppe E, og med 3. pladsen i år er Marius allerede kvalificeret til næste år.

Gruppe E (årgang 2004 – 2005)

William Bay Aagaard, 10 år, var også med til sit første DM. William tabte et par partier lørdag, han skulle have vundet, med 3 ud af de sidste 4 partier blev vundet, og William sluttede dermed på 3 ud af 8.

William Bay Aagaard, 10 år, var også med til sit første DM. William tabte et par partier lørdag, han skulle have vundet, men 3 ud af de sidste 4 partier blev vundet, og William sluttede dermed på 3 ud af 8.

Jakob Schultz Svenningsen vandt og tabte skiftevis hele weekenden og holdt sig dermed i den gode ende af tabellen. Slutresultatet blev 4,5 point ud af 8 og en plads som nummer 16 ud af 40, og dermed den anden spiller i Vestfjends Skoleskaks historie til at ende i bedste halvdel.

Jakob Schultz Svenningsen, 10 år, vandt og tabte skiftevis hele weekenden og holdt sig i den gode ende af tabellen. Slutresultatet blev 4,5 point ud af 8 og en plads som nummer 16 ud af 40, og dermed den anden spiller i Vestfjends Skoleskaks historie til at ende i bedste halvdel.

Gruppe D (årgang 2003 – 2002)

Toke Fiedler Terkildsen startede først til skoleskak for et år siden, så han var forberedt på meget svære odds i gruppe D, hvor de fleste har mindst 3 års skoleskak på bagen. Toke gik uimponeret til værks, og det lykkedes ham at hive et enkelt point hjem, hvilket absolut er godkendt i denne svære gruppe med erfarne skoleskakspillere.

Toke Fiedler Terkildsen, 12 år, startede først til skoleskak for et år siden, så han var forberedt på meget svære odds i gruppe D, hvor de fleste har mindst 3 års skoleskak på bagen. Nogle spillere begyndte med at spille skak så tidligt som 5-6 årige. Toke gik uimponeret til værks, og det lykkedes ham at hive et enkelt point hjem.

Signe Sofie Bøss Sørensen, 12 år, var med til sit 3 DM. Signe vandt og tabte skiftevis, men endte desværre lidt skidt med at tabe de sidste to partier og måtte nøjes med 3 ud af 8.

Signe Sofie Bøss Sørensen, 12 år, var med til sit 3 DM. Signe vandt og tabte skiftevis, men endte desværre lidt skidt med at tabe de sidste to partier og måtte nøjes med 3 ud af 8.

Gruppe C (årgang 2000 – 2001)

Man kan næsten høre, det knager. Laurits Gorm Dahl, 12 år, var med til sit 4 DM. I denne meget svære gruppe lykkedes de Laurits at opnå 3 point ud af 8.

Man kan næsten høre, det knager. Laurits Gorm Dahl, 14 år, var med til sit 4 DM. I denne meget svære gruppe lykkedes det Laurits at opnå 3 point ud af 8.

En tilfreds skoleskakleder

Utallige er de gange, hvor jeg har sagt til spillerne, at de har god tid, og at de skal sidde på deres fingre. Så derfor er det en stor fornøjelse, når det er Vestfjends-spillere, der sidder tilbage, når de andre er færdige. Det skete to gange i løbet af weekenden.

Jeppe Libach Makholm er netop gået i gang med andet parti mod Marius Ladegaard fra Kjellerup, Alle andre gruppe F spillere har overstået deres 2 partier. Sådan Jeppe - din skoleskakleder er tilfreds (og din mor er stolt ;-) Det lykkedes i øvrigt Jeppe at få revanche fra kredsmesterskabet mod Marius efter to tætte partier.

Jeppe Libach Makholm er netop gået i gang med andet parti mod Marius Ladegaard fra Kjellerup, Alle andre gruppe F spillere har overstået deres 2 partier. Sådan Jeppe – din skoleskakleder er tilfreds. Det lykkedes i øvrigt Jeppe at få revanche mod Marius fra kredsmesterskabet efter to tætte partier.

Signe Sofie Bøss Sørensen spillede et langt og sejt parti mod den senere 5. plads, Thomas Thybo. Alle andre spillere var for længst færdig, da Signe Sofie måtte bøje sig for overmagten.

Signe Sofie Bøss Sørensen spillede et langt og sejt parti mod den senere 5. plads, Thomas Thybo. Alle andre spillere var for længst færdig, da Signe Sofie måtte bøje sig for overmagten.

Pauserne og lørdag aften

Der var 1 time og et kvarter mellem starttidspunkterne for de enkelte runder, så blev hele betænkningstiden brugt, så var der kun et kvarter mellem runderne. Men de fleste gange nåede børnene over i klasseværelset og havde en lille pause før næste runde. Lørdag aften var der mulighed for film, og så var de en tur i svømmehallen.

Skakbrættet blev flittigt brugt mellem runderne.

Skakbrættet blev flittigt brugt mellem runderne.

Præmieoverrækkelse

Søndag kl. 13.00 var der præmieoverrækkelse.

Jakob Schultz Svenningsen (til venstre) fik en 16. plads i gruppe E ved sit første DM og kom lige akkurat indenfor præmierækken og fik dermed et af de eftertragtede Dansk Skoleskak lertårn. Marius Bøss Sørensen (til højre) endte på 3. pladsen og er dermed allerede nu kvalificeret til næste års DM.

Jakob Schultz Svenningsen (til venstre) fik en 16. plads i gruppe E ved sit første DM og kom lige akkurat indenfor præmierækken og fik dermed et af de eftertragtede Dansk Skoleskak lertårn. Marius Bøss Sørensen (til højre) endte på 3. pladsen ud af de 28 deltagere i gruppe F.

Marius Bøss Sørensen (længst til venstre) til den traditionelle fotosession for nummer 1 til 3.

Marius Bøss Sørensen (længst til venstre) til den traditionelle fotosession af nummer 1 til 3.

Deltagerne fra Vestfjends Skoleskak. Fra venstre mod højre: Signe Sofie Bøss Sørensen, William Bay Aagaard, Jakob Schultz Svenningsen, Marius Bøss Sørensen, Toke Fiedler Terkildsen, Jeppe Libach Makholm og Laurits Gorm Dahl.

Deltagerne fra Vestfjends Skoleskak. Fra venstre mod højre: Signe Sofie Bøss Sørensen, William Bay Aagaard, Jakob Schultz Svenningsen, Marius Bøss Sørensen, Dansk Skoleskaks maskot, Duffy, Toke Fiedler Terkildsen, Jeppe Libach Makholm og Laurits Gorm Dahl.

Jeg synes, vi havde en rigtig god weekend. Alle de andre år har vi været 2-4 spillere af sted, så det var sjovt at prøve at være et helt hold af sted. DM er en god oplevelse, og jeg håber, det også i fremtiden vil lykkedes mange af vores spillere at kvalificere sig til DM.

Alle resultater m.m. kan ses på Dansk Skoleskaks DM-side.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i DM i Skoleskak. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s