18 fra Vestfjends Skoleskak til kredsmesterskab – 4 kredsmestre

Hele 18 elever fra Vestfjends Skoleskak deltog lørdag den 1. november i Viborg- og Ringkøbingkredsens mesterskab på Skivehus Skole. 8 var til stævne for første gang og hele 7 spillere kvalificerede sig til DM i Skoleskak i sidste weekend af november. Med 50 deltagere i alt blev det det største kredsmesterskab i mange år.

Nybegyndergruppen

Agnethe, Felicia, Frederikke, Katrine, Lærke og Tom havde kun været til skoleskak 4 gange; men var klar på at stille op i til deres første skoleskakstævne i nybegyndergruppen. Nybegyndergruppen spillede 6 runders Svensk Avdømning, hvor et parti varede 15 minutter, og kongen måtte tages. Hvis partiet ikke var afgjort efter 15 minutter, så blev der talt point op. En del af deres modstandere viste sig ikke at være helt så nye alligevel og kendte både til åbningsspil og skakmat. Men det lykkedes vores nybegyndere at hive nogle sejre hjem, og de fik alle en medalje efter 3 timers skak.

Lærke Vang Lyhne Jensen koncentrerer sig partiet i partiet mod Caroline Ryge Larsen fra Kjellerup.

Lærke Vang Lyhne Jensen koncentrerer sig partiet i partiet mod Caroline Ryge Larsen fra Kjellerup.

F-gruppen

I F-gruppen deltog Bjarke, Maximillian (debutant), Jeppe og Marius samt en spiller fra Herning og en fra Kjellerup. Efter 8 runder hjemtog Maximillian “Bedste debutant”-pokalen, Jeppe blev nummer tre og Marius gjorde rent bord med 8 sejre ud af 8 mulige. To fra hver aldersgruppe i hver kreds kvalificerer sig til DM, og da Marius var forhåndskvalificeret på rating, kvalificerede Jeppe sig også til DM.

Gruppe F spillerne i aktion. Fra venstre

Gruppe F spillerne i aktion.

E-gruppen

I gruppe E deltog 8 spillere. Vi havde Andreas, Jakob, Kasper (debutant) og William med i denne gruppe. Kasper vandt debutant-pokalen, og Jakob vandt gruppen suverænt med 7 sejre ud af 7 mulige. Kampen om andenpladsen og dermed DM-kvalifikation blev meget spændende. Andreas, William og Christoffer fra Kjellerup endte alle på 5 point og lige i korrektion. Der blev aftalt en “alle mod alle omkamp” med 10 minutters lynskak. Her var William bedst og vandt begge sine partier og snuppede dermed andenpladsen og kvalifikationen til DM.

Gruppe E i aktion. Forrest ses Jakob Svenningsen der vandt alle sine partier.

Gruppe E i aktion. Forrest ses Jakob Svenningsen, der vandt alle sine partier.

D, C og B-gruppen

Aldersgrupperne D, C og B blev slået sammen til en stor gruppe med 17 deltagere. Fra Vestfjends deltog Birgitte, Laurits, Signe Sofie og Toke. Gruppe B-spilleren på 15 år vandt alle sine partier, men derefter kom en meget lige gruppe, hvor spillerne fra 2. – 10. pladsen (herunder vores spillere) slog hinanden på kryds og tværs. Da røgen var lettet endte Signe Sofie på en flot andenplads foran alle C-gruppe spillerne og var dermed kredsmester i D-gruppen og kvalificeret til DM. Laurits blev på en 4. plads bedste C-gruppe spiller og ligeledes kvalificeret til DM. Toke, som går på Haderup Skole i Ringkøbingkredsen, kvalificerede sig som bedste spiller fra Ringkøbingkredsen.

D-gruppen blev først færdig kl. 16, da mange af spillerne der bruger den afsatte tid.

D-gruppen blev først færdig kl. 16, da mange af spillerne bruger den afsatte tid.

Omkring kl. 16 var D, C og B-gruppen færdig med at spille, og vi kunne gøre status. Vi vandt kredsmesterskabet i grupperne F, E, D samt C, og 7 spillere kvalificerede sig til DM:

Gruppe F
Marius (Kredsmester)
Jeppe

Gruppe E
Jakob (Kredsmester)
William

Gruppe D
Signe Sofie (Kredsmester)
Toke

Gruppe C
Laurits (Kredsmester)

Alle resultater fra dagen kan ses her.

Flere billeder kan ses her.

Nybegyndergruppen venter spændt på præmieoverrækkelsen.

Nybegyndergruppen venter spændt på præmieoverrækkelsen.

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kredsmesterskaber. Bogmærk permalinket.

Et svar til 18 fra Vestfjends Skoleskak til kredsmesterskab – 4 kredsmestre

  1. Pingback: 7 fra Vestfjends Skoleskak til DM – flot 3. plads i yngste gruppe | Vestfjends Skoleskak

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s