Holdkredsmesterskab 2013

Søndag den 17. marts blev årets kredsmesterskab for hold afholdt på Breum Skolen. 18 skoleskakklubber var inviteret, og kredsbestyrelsen havde endda ringet rundt til alle skoleskaklederne, men da dagen oprandt, var der kun 3 klubber, der stillede hold. Vestfjends stillede med 3 hold, Breumskolen stillede med 2 hold og Kjellerup Skakklub stillede med 1 hold. Så halvdelen af deltagerne var fra Vestfjends.

Nybegyndergruppen og C-gruppen (0. – 3. klasse)

Andreas, Bjarke, Jeppe og  Niels A. fra 0. klasse (Vestfjends 2) var de eneste, der stillede op i nybegyndergruppen, så derfor kom de til at spille med i C-gruppen. Der stillede vi med Jens Erik fra 3. klasse, Jakob og William fra 2. klasse samt Marius fra 0. klasse (Vestfjends 1). Endelig var der et hold fra Breum i C-gruppen også.

Først tog vi en runde, hvor alle hold mødte hinanden. Resultaterne ses herunder:

Vestfjends 1 – Breum: 4-0
Vestfjends 1- Vestfjends 2: 4 – 0
Vestfjends 2 – Breum 2-2

Det stod ret hurtigt klart, at Vestfjends 1 var suveræne kredsmestre og dermed kvalificeret til hold DM 2013 – til lykke og rigtig godt gået. Vestfjends 2 var jævnbyrdige med Breum, så de tog en kamp mere, der også endte 2-2. Rigtig flot at vores børnehaveklassedrenge kunne spille lige op med 2. – og 3. klasse eleverne fra Breum, der dog kun har haft skoleskak nogle få gange efter vinterferien.

Vestfjends 1 tog sig derefter en kamp mod Breums hold fra A-gruppen (7. – 9. klasse), og der lykkedes det også Vestfjends 1 at vinde 4-0.

hold2013_andreas

Andreas spiller her mod en spiller fra Breum Skole. Andreas vandt det ene af sine to partier mod Breum.

hold2013_bjarke

Bjarke spiller mod en fra Breum Skole. Bjarke havde æren af førstebrættet og mødte derfor de bedste spillere på modstanderholdet. Det blev desværre ikke til en sejr i denne omgang.

hold2013_niels

Niels var med til sit allerførste skakstævne og spiller her mod en spiller fra Breum Skole. Niels vandt det ene parti af sine to partier mod Breum.

hold2013_jeppe

Jeppe spiller mod en spiller fra Breum Skole. Jeppe havde en rigtig god dag med to sejre mod Breum, og han var foran mod Marius et langt stykke hen i kampen.

hold2013_jakob

Det blev til 3 sejre ud af 3 fra Jakob, der her spiller mod en fra Breums A-gruppe hold.

hold2013_jens_erik

Jens Erik fik 3 ud af 3 og spiller her mod en fra Breums A-gruppe hold.

hold2013_marius

Marius fik 3 ud af 3 og spiller her mod en fra Breums A-gruppe hold.

hold2013_william

William fik 3 ud af 3 og spiller her mod en spiller fra Breums A-gruppe hold.

B-gruppen (til og med 6. klasse) – og A-gruppen (til og med 9. klasse)

Vestfjends B-gruppehold bestod af Laurits og Tobias fra 6. klasse samt Birgitte og Signe Sofie fra 4. klasse. Kjellerup havde også et hold med i B-gruppen, og endelig have Breum et hold med i A-gruppen. De to grupper blev slået sammen, og første runde endte som følger:

Kjellerup – Breum: 4-0
Vestfjends – Kjellerup: ½-3½
Vestfjends – Breum: 4-0

Vi blev enige om, at Kjellerup og Vestfjends tog sig en kamp til, og der tabte Vestfjends desværre igen til Kjellerup med cifrene 3-1. Tobias fik det enlige point på 4. brættet, medens Laurits på 1. brættet ellers stod til gevinst, men så satte han desværre sit tårn i slag. Kjellerup blev dermed suveræn kredsmester, og vi må desværre erkende, at Kjellerup lige er en tand bedre end Vestfjends; men ellers godt gået Vestfjends.

hold2013_laurits

Laurits fik 1½ ud af 3. Her spiller han mod Sebastian fra Kjellerup.

hold2013_signe

Signe Sofie spiller her mod Jakob fra Kjellerup på livebrættet. Partiet kan ses ved at klikke på billede. Signe Sofie fik 1 ud af 3.

hold2013_birgitte

Birgitte spiller mod Kasper fra Kjellerup. Birgitte fik 1 ud af 3.

hold2013_tobias

Tobias var med til sit første skoleskakstævne, og han blev på 4. brættet topscorer for Vestfjends’ B-gruppe hold med 2 ud af 3.

Skaksjov

I pauserne kunne man udfordre det 16-årige stortalent fra Skive Skakklubs 2. divisionshold, Rasmus Thøgersen. Rasmus havde 1 minut, og skoleskakspillerne havde 5 minutter. Rasmus spillede rigtig mange kampe og vandt dem alle, pånær et eneste parti, som han tabte på tid til Signe Sofie fra Vestfjends. Til lykke til Signe Sofie.

Her spiller Jakob fra Vestfjends mod Rasmus Thøgersen

Her spiller Jakob fra Vestfjends mod Rasmus Thøgersen (til venstre i billedet).

Til allersidst blev blev der spillet arm- og hjerne, hvor en stor og en lille fra Breum gik sammen mod en stor og en lille fra Vestfjends. I arm og hjerme spiller man 2 mod 2. Den ene er arm, og den anden er hjerne. Hjernen fortæller armen, at den skal rykke en brik, f.eks. en bonde, og det er det eneste, hjernen må sige. Så skal armen rykke en bonde efter eget valg, og armen bestemmer også, hvor brikken skal rykkes til.

Der bliver spillet arm og hjerne.

Der bliver spillet arm og hjerne.

Præmieoverrækkelse

praemie_nybegynder-gruppen

Kredsmestre for nybegyndere 2013 (fra venstre): Bjarke, Niels, Andreas og Jeppe.

Kredsmestre C-gruppen

Kredsmestre for hold 2013, C-gruppen (fra venstre): William, Marius, Jens Erik og Jakob. Drengene er desuden kvalificeret sig til hold DM. Jens Erik står med kredsens vandrepokal, der nu skal stå i Vestfjends det næste år.

2. præmie til (fra venstre) Birgitte, Signe Sofie, Tobias og Laurits.

2. præmie i B-gruppen (fra venstre) Birgitte, Signe Sofie, Tobias og Laurits.

Alt i alt en hyggelig og lærerig dag for Vestfjends Skoleskak. Næste år håber vi på flere deltagere fra de andre skoler.

Flere billeder og originalbillederne kan ses her.

Signe Sofies parti mod Kasper fra Kjellerup kan ses her.

Dette indlæg blev udgivet i Kredsmesterskaber. Bogmærk permalinket.

2 svar til Holdkredsmesterskab 2013

  1. Pingback: Holdkredsmesterskab 2013 på Breum Skole | Skakpartier fra Vestfjends Skoleskak

  2. Pingback: Hold DM 2013 | Vestfjends Skoleskak

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s